26.03.03

 

Meditron vinner viktig kontrakt i Frankrike

Meditron har vunnet en meget viktig ordre i Frankrike. Ordren er initielt på i underkant av MNOK 1.0 og kunden signaliserer at det er aktuelt å plassere flere større ordre på Meditrons nye stetoskop senere i år.

Meditron fikk ordren i direkte konkurranse med andre leverandører av elektroniske stetoskop. Meditron og Welch Allyn Inc, som er distributør for Meditrons stetoskop, er spesielt fornøyd med at ordren ble vunnet til tross for at prisen var høyere enn for hovedkonkurrentens stetoskop. Meditrons stetoskop ble likevel foretrukket på grunn av funksjonalitet, enkelhet i bruk og lydkvalitet.

Stetoskopet er Welch Allyn/Meditron Master Elite, som selskapet har store forventninger til. Dette stetoskopet ble lanserte i november 2002. Master Elite er basert på samme banebrytende sensorteknologi som Meditrons tidligere modeller, men det har en betydelig mer kostnadseffektiv design.

Master Elite er blitt godt mottatt i det amerikanske markedet og Welch Allyn Inc forventer med dette en vesentlig økning i salget av Meditrons produkter i sitt hjemmemarked.

- Kontrakten i Frankrike, som ble vunnet i direkte konkurranse med markedslederne i stetoskopmarkedet, er et gjennombrudd for Meditron i Frankrike. Meditron stadfester med dette at selskapet har et foretrukket produktkonsept. Selskapet har store forventninger til at den videre lanseringen av Master Elite vil være med på å øke salget av Meditrons stetoskop betydelig i 2003, sier adm. dir. Berit Gjelsten Haugen.

Ved utgangen av 1. kvartal 2003 har selskapet en ordreinngang som overstiger omsetningen i 1. halvår 2002. Selskapet ser også en økende interesse for sin softwarepakke.

Kontaktpersoner:

Arnstein Endresen, Styreformann Meditron ASA: tlf. 23 11 33 80.
Berit Gjelsten Haugen, Adm.Dir. Meditron ASA: tlf. 66 77 11 60.