27.11.02

 

Meditron i James Bond Film

Ikke bare Aston Martin og Halle Berry i ny James Bond thriller


Meditron’s høyteknologiske stetoskop i eksklusivt selskap i Hollywood: Blant en mengde høyprofilerte produkter som Aston Martin og Ford Thunderbird vises også det norsk-produserte Meditron Stetoskop. Med sin høyteknologiske profil var produktet et naturlig valg da James Bond måtte tilbringe en tid på sykehus etter et lite gjestfritt opphold i Nord Korea. Holdt som fange av sine egne etter mistanke om å ha lekket opplysninger, Mr. Bond tilkaller legenes oppmerksomhet ved å simulere hjertestans. Med stetoskop og hjertestartmaskiner strømmer legene til, inntil rollen er snudd, og Bond i kjent stil forlater sykehuset uten en skramme..
Asker-baserte Meditron har selv utviklet en serie produkter med stetoskopet som sentrale enhet. I tillegg til to basis-modeller tilbys også PC-software for hjertelydsanalyse samt opplæringsmoduler for studiesteder. Blant andre benytter Harvard Medical School utstyret. Meditron jobber internasjonalt sammen med amerikanske Welch Allyn Inc, kjent for en rekke ledende medisin-tekniske produkter.

“Våre produkters høyteknologiske profil og veltilpasset design gjør produktene attraktive i Hollywood. Ikke bare i den siste James Bond filmen, men også i andre TV-serier er produktet plassert. Senest i “Presidio Med”, CBS’s siste satsing i genren for sykehusdramaer, er en av kardiologene ustyrt med stetoskopet. Alle vet hvor viktig produktplassering er for å skape en etablert profil for nye produkter”, sier Gjermund Hansen, Meditron’s Markedsdirektør i USA.

Siste skudd på stammen i Meditron er et nytt stetoskop som gir samme basis-kvalitet som “James Bond” utgaven, men som er priset lavere for å treffe bedre i den delen av markedet som gir større volum.


Om Meditron:
Meditron ASA ble grunnlagt i 1994 av oppfinneren Birger Orten som med sin sensorteknologi allerede hadde vunnet Reodorprisen. Teknologien har i første rekke dannet grunnlaget for en rekke medisin-tekniske produkter. I den senere tid er selskapet blitt mye omtalt på grunn av sin nye patenterte løsning for Erektil Dysfunksjon, et høyteknologisk til det kjente pharmaseutiske produktet Viagra. Med sin unike teknologi har selskapet patentert en rekke oppfinnelser og jobber med lisensiering av kjerneteknologi til internasjonale aktører.

For ytterligere informasjon, kontakt:
Berit Gjelsten Haugen
Administrerende Direktør
Tlf. 66 77 11 60